Ishrana u prirodi- Divlji Prolećni šafran


Закрыть рекламу

Смотреть видео Ishrana u prirodi- Divlji Prolećni šafran онлайн, скачать на мобильный.

16,020
15   |   0
Nenad Lazić   |   3 год.
Поделиться этим видео
Описание видео

Ishrana u prirodi- Divlji Prolećni šafran - Видео для телефона

U narodnoj medicini, lukovice šafrana koriste se protiv grčeva, nervoze, nesanice, depresije, upravo protiv onih bolesti kod kojih se sa mnogo više razloga i uspeha koristi odoljen. Budući da su u većim količinama lukovice šafrana otrovne, i da je njihova upotreba u medicini veoma sužena, ne preporučujemo da sami spravljate bilo kakve preparate od šafrana.

Šafran raste i u listopadnim i u četinarskim šumama, u voćnjacima, ali najčešće na livadama i čistinama gde ima dovoljno sunca, od brdskih do planinskih predela. Raste veoma rano u godini, ponekad i probijajući tanji snežni pokrivač. Šafran bi mogao da se zameni sa vrlo sličnim, ali opasno otrovnim mrazovcem (Colchicum autumnale), koji međutim, cveta u kasnu jesen, pa već različito doba javljanja ove dve biljke isključuje mogućnost zamene.
Šafran se može koristiti za ishranu kao povrće. Lukovica sadrži dosta skroba i kuvanjem postaje ukusna. Živa lukovica nije ukusna, ukus je nalik krompiru. Lukovica je oko 1cm u precniku. Boja cveta može biti ljubičasta, bela ili žuta.

Ссылка на страницу с видео:

Ссылка HTML на страницу с видео:

Код для вставки плеера:

Ishrana u prirodi- Divlji Prolećni šafran - Видео для телефона

Комментарии


Закрыть рекламу